LAPIN PATOLAMPITEATTERI

MEDIApankki

  • Kesäteatterit 1996 - 2009

1996. Toista kymmentä vuotta sitten patolammen partaalla esitettiin näytelmä Salaisuuksia saunanrappusilla. Nuoremmat eivät varmasti muista, mutta entä te, jotka istuitte katsomossa? Muistatteko?

Kuvat →

1997

Ei kuvia

1998

Ei kuvia

Kohtalokas konttaus ilmestyi kesällä 1999. Kuka konttaa ja miksi selvisi yleisölle, mutta muistuuko kuvien kautta näytelmän juoni?

Kuvat →

2000

Ei kuvia

Pörssiin pojat pörssiin tuli näytäntöön vuonna 2001. Oliko kyseessä osakesalkun tuotoista vai jostakin ihan muusta?

Kuvat →

2002

Ei kuvia

Olikohan se vuosi 2003, kun pöytäkone saatiin liitettyä puhelinverkkoon huimine minuuttihintoineen? Ehkä tästä syntyi idea vuoden 2003 kesäteatteriin Nettikauppaa ja kiihkeää kipinöintiä?

Kuvat →

Lihot vain kahdesti oli vuonna 2004 ilmestynyt esitys. Näytelmän nimi taitaa pureutua kesän esityksen ytimeen, vai miten se menikään?

Kuvat →

Säästeliäisyyttä ja ehkä patjan alle piilotettuja seteleitä? Kitupiikin paratiisi ilmestyi vuonna 2005 ja se käsitteli aihetta osuvasti. Vai oliko kyseessä sittenkään rahojen piilottamista vai muunlaista kitupiikkisyyttä? Kuvasarja tarjoaa hiukan ovia avaavia muistoja. Ehkä niistä selviää kuka oli se todellinen kitupiikki.

Kuvat →

Hitsinpimpula sehän on Hemminki. 2006.

Kuvausta päivitetään..

Kuvat →

Vuonna 2007 ilmestyi näytelmä Mutta kuka on isä?  Kuka mahtoi olla näytelmän kadonnut tai tuntematon isä ja kuka lapsi? Ehkä kuvista selviää.

Kuvat →

2008

Ei kuvia

Vuonna 2009 Patolampiteatterin näytelmä Nyt on soppa valmis  nauruutti yleisöä hulvattomalla, juonenkäänteitä täynnä olevalla näytelmällä. Vieläkö muistuu mieleen, miten näytelmä päättyi?

Kuvat →

  • 2010-2019 ...

Röörit tukossa ja pellit kiinni oli Patolammen vuonna 2010 ensi-iltansa saanut kesäteatteri ja järjestyksessään 14. näytelmä Lapin kauniissa suvessa. Vaikka kuvagalleriaan emme tämän enempää kuvia löytäneet, herättää nämäkin iloisia muistoja.

Kuvat →

2012

Ei kuvia

2013

Ei kuvia

Voi tähtien tähteet kesäteatteri näyteltiin vuonna 2015. Parisuhteisiin ja sosiaaliseen mediaan tarttuva näytelmä nauratti yleisäöä hauskoilla roolisuorituksilla. Näytelmän nimi kertoo sen oleellisemman. Tähtiä oli lava täynnä, mutta suurin osa taisi olla vain tähteitä kirkkaiden tähtien takana. Näytelmä oli viimeinen esitys patolammen yläjuoksulla sijaitsevalla teatteripaikalla.

Kuvat →

Pölkyillä vipinää sai ensi-iltansa 22.7.2016 klo. 19 teatterin täysin uudella teatteripaikalla. Vuosi oli itsessään merkityksellinen. Vanhan teatteripaikan sopimus päättyi ja uusi piti löytää. Kiireinen vuosi, mutta erittäin antoisa. Pölkyillä vipinää kertoo selviytymisleirille saapuvista ihmisistä ja ehkä omalaatuisesta leirinvetäjä-pariskunnasta. Kuvat varmasti tuo muistoja mieleen niille, jotka pääsivät näytelmän katsomaan.

Kuvat →

Hymynaama sai ensi-iltansa 21.7.2017. Vuosi 2016 oli teatterilla vielä hurjan touhukas. Uusi katsomo, uusi teatteripaikka. Tänä vuonna, 2017, työmme eivät jääneet vielä pelkästään uuden näytelmän rakentamiseen. Jo aikaisemmin esiin nostettu asia päätettiin vihdoin toteuttaa. Kattaminen. Vaikka jo uuden käsikirjoituksen aloittaminen, sen suunnittelu ja rakentaminen, harjoitukset ja viimein esitykset ovatkin kovin työläs prosessi, olimme päättäneet, että kauan kaivattu katos katsomon päälle rakennetaan, vaikka sitten talkoovoimin. Ja jo hyvissä ajoin ennen ensimmäistä näytöstä uudella teatteripaikalla komeili katettu katsomo. Itse näytelmä, Hymynaama. Tarina kertokoot sen sanoin: Yrittäjäpariskunta Armas ja Anita ovat SOTE -muutosten pyörteissä päätyneet perustamaan varttuneiden ihmisten perhekodin. Pariskunta huomaa, että yrittäjän arki ei ole aina yhtä ruusuilla tanssimista vaan uutta opittavaa riittää joka päivä. Pakkaa sekoittaa Sanelma, Espanjassa vuosia asunut rouva, joka palaa Suomeen testaamaan lastensa suhtautumista ikääntyvään äitiinsä. Näytelmä käsittelee perhekodin elämää, yrittäjän arkea ja äidin ja lasten välistä suhdetta Patolampiteatterille tutulla hersyvällä huumorilla.

Kuvat →

Todellista kierrätystä näytelmä kertoo härskyvin ja humoristisin vivahtein parisuhdesotkuista, johon liittyy niin uusi suhde, ex sekä koko suku oikeastaan. Vielä yliutelias naapuri ja muutenkin oudot tapahtumaketkut takaavat, ettei naurua ja iloa puutu vuoden 2018 kesäteatteriesityksestä. Naapurin mummo, joka ei saa nenäänsä pois toisten asioista, tekee elämästä ja ”salaisuudesta” vieläkin vaikeampa niin pitää kuin säilyttää salassa. Kuka säilyttää salaisuudet? Kenen salasuhde ei paljastu?

Kuvat →

2019. Kalassa ja Pulassa on komedia epäonnisista pankkirosvoista, Maria ja Veijo Virtasesta, jotka pakomatkallaan varhaisina aamun tunteina ajavat matkailuautollaan ojaan. He lähtevät jatkamaan matkaansa jalkaisin ryöstösaalis mukanaan ja kulkeutuvat läheisen kylän terveysasemalle, jossa virkavapaalle lähdössä oleva lääkäri Kalevi Paasi odottelee sijaistaan saapuvaksi lähipäivinä. Sattumalta sijaisen nimi on myös Maria Virtanen. Kalevi luuleekin, että sijainen tuli hieman odotettua aiemmin. Maria oivaltaa heidän saavan tästä erehdyksestä pienen hengähdystauon pakomatkalleen. Mutta miten selviytyä edes pienen hetken lääkärin tehtävistä ja pitää ryöstösaalis turvallisessa piilossa tarkkasilmäisiltä kyläläisiltä?

Kuvat →

  • iltamat

Kuvia Patolampiteatterin järjestämistä iltamista.

Kuvat →

Lapin Patolampiteatteri esittää: Kalassa ja Pulassa. 2019.

Video →

(avautuu youtube -palvelussa)

Lapin Patolampiteatteri esittää: Todellista kierrätystä. 2018.

Video →

(avautuu youtube -palvelussa)

Lapin Patolampiteatteri esittää: Hymynaama. 2017.
 

Video →

(avautuu youtube -palvelussa)

Lapin Patolampiteatteri esittää: Pölkyillä Vipinää. 2016.
 

Video →

(avautuu youtube -palvelussa)

Lapin Patolampiteatterin esittää: Voi Tähtien Tähteet. 2015
 

Video →

(avautuu youtube -palvelussa)

Lapin Patolampiteatteri esittää: Bisnesälyä ja Yllätysperintöjä.
2014.
 

Video →

(avautuu youtube -palvelussa)

  • Mainokset

Mainoksia ja muu markkinointimateriaali.

Kuvat →

  • Muuta

Lapin Patolampiteatteri muutti vanhasta paikastaan uuteen, täysin ”omaan” teatteripaikkaan vuonna 2016, jolloin ensimmäinen esitys ”Pölkyillä vipinää” esitettiin täysin uudella paikalla. Palataampa siihen, kun päätimme rakentaa uuden teatteripaikan oikeastaan täysin koskemattomaan kohtaan Lapin Keskustassa.

Kuvat →

  • Lehdistö

Päivitetty:

tiistai, 18 helmikuun, 2020
Vieritä ylös